2011. október 1., szombat

Lecsapom, aztán elhúzunk!

- Vádlott álljon fel, ítélethirdetés következik! A bíróság, teljes egyetértésben saját magammal, meghozta döntését, melynek értelmében, különös kegyetlenséggel, előre megfontolt szándékú, aljas indokból történő, garázda tettében - melyet fényes éjjel hajtott végre - bűnösnek, azaz nem ártatlannak találtuk. Nem feledjük, aznap telihold volt és a bárányfelhők is teljesen máshol legeltek. A legismertebb és legnagyobb szülöttünkről elnevezett, nyolcvanhét négyzetméteres díszparkban, feltörte, az ott állandó lakhellyel bejelentett lakók feje fölüli díszszénaboglyát, amit - természetes egyedi otthonukat - szénaallergiájára hivatkozva, a betörés után kéjesen szerteszét dobált. Prüszkölésével, ráuszított egy egeret a macskára, amelyik kénytelen volt szorult helyzetében, az öngyilkosság elkerüléséért, felvágtatni egy fára, ahonnan az operaház énekesei, a macskaduett eléneklésével, csak másnap tudták rábírni, hogy lejöjjön. Mindezen karddöfések szétosztogatása után, zsebéből előrántott, politikai kampányszobrának sokkoló bemutatásával, hidegvérrel kioltotta egy - védtelenül arra császkáló - éjszakai egészségügyi sétáját folytató, törpevíziló életét. Ítéletünk - az enyém és magamé, tehát a teljes bíróságé -, kedvenc politikusa, kedvetlen ellenfelének borzas magára mosolygása általi halál. Az ítélet jogerős, a bíróság - én magam, azaz mi -, első, másod, harmad és minden egyéb fokon, helybenhagytuk. Halmazati büntetésül, mint az ítélet végrehajtó intézetek lakóit veszélyeztető magatartású, anti-börtönszociális egyedet, a siralomház és egyáltalán a börtön területén tartózkodásának jogától megvonjuk, valamint kitiltjuk saját kivégzéséről. Kérem, szedjék le a bilincseit! Elítélt, megértette az ítéletet?
- Igenis bíró úr.
- Maga most, ott megáll egy helyben! Az őrző személyzet, magam, ügyvédje, az ügyész úr, valamint a termet benépesítő közönség, a hadbíróság épületével együtt, a börtönt magunk előtt taszítva, tüntetőlegesen magára hagyjuk a megszégyenítés ködös burájával fedve. Megértette?
- Igenis bíró úr, én akkor most ki vagyok tiltva saját kivégzésemről?
- Egy ilyen gonosz közveszély, minden bűnüldözői és büntetés végrehajtói helyről kitíltatik! Ezt most gyorsan lecsapom, aztán húzunk bíróságostól, maga meg marad itt, a nagy francos, gumicipős világban.
- Jól nézek ki, akkor már színes ceruzás sem lehetek, de legalább rendesen összeférceltek. Engedelmével tisztelt bíróság, az utolsó szó jogán azt mondanám, hogy BEEEE!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése