2011. október 15., szombat

Egy sikeres ember

Utcai bunyós korában sosem gondolta volna, hogy ilyen karriert csinál, azt a fázist kocsmai kidobóként előlépve folytatta, majd egy őrzővédő kft.-ben fejezte be az alkalmazotti státuszt. Rövid idő után tudatosult benne, hogy igazán semmi máshoz nem ért, csak a nyers erőszak precíz és professzionista alkalmazásához. Ennek a kereskedelmi célú átvitelében elsőként egy utcasarki „stand” létrehozásával kezdett, ami egy ütött-kopott lomtalanítás után beszerzett asztalból állt. Ókábula betűkkel vastag kartonpapírra vetette: NYERS ERŐSZAK.
Az üzlet beindult. Először és közben is néhányan az angol marhasült valamely változatának magyar formájú árusítására asszociáltak a „cégérről”, de miután megkapták a friss, első kézből származó portékát, nem reklamáltak. Kisvártatva bódéja lett, ma már egy szalonnak beillő üzlethelyisége van, ahol a nyers erőszak igen sok alfaját árusítja. A kuncsaftokkal rendkívül udvarias egészen addig a pillanatig, amíg be nem fizettek az éppen óhajtott nyers erőszak-típusra. Rögtön ezután hangnemet vált, hiszen ez hozzátartozik az általa árusított termékhez. Az egyszerű nyers erőszak, pár goromba szó után elcsattanó pofonból áll. Egy komolyabb csomag némi lökdösődést, a legdrágább pedig övön alul történő beavatkozást is magában foglal. A kereslet hatalmas, hiszen több mint hasznos portékát árul, melyeket a valós élet különböző helyzeteiben a tisztelt kliens igen jól tud alkalmazni. Nagyon sok a visszajáró vendég, külön tanácsadó irodát is működtet a szalon mellett, ahová csak hosszas előjegyzés után lehet bejutni.
Gondoljunk bele, hogy mennyi politikai irányzat van, vagy egy másik területen, a sport világában, futballmérkőzések előtt, alatt és után, mekkora hasznát veszi az itt megszerzett tudásnak, előképzésnek a kedves vendég. Egyrészt tisztában van azzal, hogy mire számíthat verbálisan és fizikálisan az ellenféltől, másrészt alkalmazni tudja a nyerserőszak-árus által árusított portéka formáit, szükség vagy nem szükség esetén, kiemelten ebben a két – politika, futball – kategóriában. Soha senki nem reklamált még a túl erős pofonért vagy a túl goromba hangnemért, és soha senki nem jött még vissza az előképzés elégtelenségével megvádolni. Nehéz fizikai munka ez! Jól él! Az a munkája, amit csinálni szeret, és ez a fontos, hiszen így a szívét-lelkét tudja adni a vendégnek. Szakértelme nem megkérdőjelezhető, és a napi visszajelzések alapján egyre bővülő kuncsaftkörrel, anyagilag dúsgazdaggá válva nem panaszkodhat, mint egykori utcai verekedős hőskorában. Az alkoholról leszokott, egészséges életet él, boldog ember, hasznos tagja a társadalomnak. Ő a nyerserőszak-árus!

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése