2011. október 21., péntek

Le akarják vágni a malacperselyt


Le akarják vágni a malacperselyt, mert nem elég kövér! Fogyni kéne neki, hogy dagadjon. Harcot hirdettek ellene, és számtalan grafikai ábrázolással, a görbék szerteszét kanyargatásával, átnevezték inflációnak. Milyen szép szó! Komor tekintetű szóvivők, roskadozva szóterhük alatt, legbelül vihogva, félpénzért jelentik be, hogy a rengeteg kis tojást tojó tyúk miatt kell harcot indítani.
Első áldozat rögtön a malacpersely szétlövése legyen, minden háztartásban, melyekből utolsó fillérig hadianyagot – póriasan szólva pénzt –, kell előállítani. Bár kinek ártott fogalmilag az a nyavalyás infláció, de míg a zöld lándzsavető – egy felhőn terpeszkedve, hanyatt fekve, randalírozó semmittevést engedélyez magának – fegyverét heggyel földbe vágja, addig minden hadkötelest reaktiválni kell!
A hentergőn lustálkodók gerelyének röptét, ívesen hosszúra kell alakítani, mindazokét is, akik malacperselyeik szétlövése után a tartalmát nem hajlandóak beszolgáltatni, vagy a renitensebbekét, akik szét sem lövik a kártékony sovány hasút.
Két paragrafus közé, ferde vonalnak pellengérre állítják az összes pici tojást tojó tyúk gazdáját is.
Kamatlábak sokasodását gerjeszti majd a perselydurrantás, semmi sem fog csak úgy eldülöngélni. Ha harc, legyen kövér! Addig is, míg az utolsó beöltöztetett harcos – direkte szabotálva a győzelembe vetett hitet – csak fogy, és már lötyög rajta az egyenruha, lábai térdtől lefelé ritmikusan remegnek. Gyorsan fel kell állítani egy előrejelző oszlopoknak álcázott, magasodó életszínvonalgörbét mímelő, kerítésoszlopokra emlékeztető mágnesrúd stratégiai rendszert. Ehhez nagyon értenek különben...
A szétlőtt malacperselyesek remegve mozgósított csoportjainak összevonásával, rásegíthetnek az életszínvonal-gerely hajítói lustálkodását felszámolni. Akkor, legalább egy szokásos, heggyel földbevágódó dobást csikarjanak ki belőle, legyilkolva minden perselytelent a mágneses rúdrendszer felrepítői. Csak hát, soha, de soha nem pottyan vissza a – szépen rakott, aranytéglákkal bélelt – szekrények belső falainak közelébe sem.
Ott lesz az életgörbe az egekben, ahol a gerely repül. Ők maguk is – a felfújt életszínvonalú harcos tömegek – az égbe szállnak, ahonnan visszatérés nincs, és nem is vágyódnak rá ilyen gyilkos háború után.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése