2011. október 2., vasárnap

Teljes konvertibilitás


Az anyós  rotációs kapával történő teljes konvertibilitása huzamosabb ideje ismert tény, lehet ez akár egy parkettezett golfpálya kellős közepén is, melyet ollóval kaszaboltak természetszerűen aszimmetrikussá a tökéletes szimmetriában, hogy minden cseppnyi bakit azonnal varrógép alá lehessen irányítani. A pályák parkettázatlan részein, gömbölyűre nyesett fák között, ahol a labdák – géppisztolylövedék sebességét meghazudtolóan – zúdulnak a varrott természetbe, a kertészkedésben, valamint kényelmetlenül labdanyelő vizesárkok puncsos poharának kiásására – mindenütt tökéletesen alkalmasak.
E rotációs kapák, átalakítva, a legkevésbé közismert talajegyengetést is magukra vállalhatják, mert szeretni valók ők. Magukat hátradobva, idilli mosollyal alakítanak pörgő sodrófájukkal fejük fölötti úthengert. A házba és kisebb mókusodvak pályaszéli takarítására is töpörödött mosolyú alkalmasságot nyerők. Ismételt konvertálásban, napi huszonhat órás szolgálati kapa-úthengeren, seprőn lovagló töpörtyű, mókusodú szobalány, folytonos madárijesztő-beosztással. Ha még marad egy kis szabadidő, a túlhajtott, kifulladt mókuskerekek lakóit is lecserélik. A pályaszéli zajban, csendesen csicsergő hangutánzással futnak körbe-karikába, helyettük. Oldalt hagymát szeletelnek, elöl néhány fejet megesznek, mert táplálkozni nekik is kell.
A fegyverviselési engedély megszerzése nélkül dörrentenek, és éjjel-nappali bogáncsos tapadással mustrálják a rosszul kigyomlált mezőket. Összetett pályamunkájuk mellett, figyelemelvonó hobbi-sütés-főzéssel edzik végtelen, földön fekvő szabadidejük nyolcasát, hogy szükség esetén – szemüveg nélkül, leragasztott szájjal, boldogtalan pályatulajdonosuk hátán – díszesernyőjük gyakorló mozgású suhintásának tömegével tegyék helyre a megtévedt uborkát, a tulajdonost. Így értetik meg vele, hogy – sem a pályán, sem otthon, sem a pálya szélén – nem ő az úr, hanem a konvertibilis rotációs úthenger, odúszobalány, kerékben mókuspótló, sebtében főző-sütő, szabadidő milliomos, másodállásban golfbajnok, anyós.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése