2011. október 5., szerda

Puszi nektek


Tudod, Jolánkám, ez most borzasztó rosszul esett nekem, hogy így szemtől szembe kétségbe vonod a nagy krumplihámozási képességeimet, csak azért, mert én apró krumpli hámozására szakosodtam. Az, hogy a Kálmánnal karöltve felfokoztátok magatokat amolyan ellenségeimmé, ha mindenembe ceruzákat döfnének sem fájna jobban. Én nagyon nagy üzemben hámozom a krumplit, szakmabeliek vagyunk, sok-sok tonnányi krumplihéj hever mögöttünk. Csak azért, mert félreértetted márványkőbe vésett krumplihámozási szokásaim létjogosultságát, Kálmánnal alattomos irigységgel nem kellett volna engem transzformátorhoz hasonlóan, akárcsak széles vállú, ugri-bugri pomponlányok csapatát, sikítva buzdítva, rögvest guillotine alá kívánni.
Igazán emlékezhetnél még az egyen kalapos tablóképünkre, amikor szebb világokról álmodtunk, csíkos koordináta rendszerekben. Hát tehetek én arról, hogy a krumplihámozás vált mindkettőnk életrémítőjévé. Ketten, mint a kétfejű puma versengünk, sebhelyes, egykoron teleírt táblák emlékeivel fejünkben. Elráncosodtunk. Kell nekünk ez a verseny? Sem a fél sivatagot, sem egy egész hegyormot nem kérek, csak annyit üzenek a pöttyös szemű Kálmánnak, hogy nyiratkozzon meg rendesen, ahol kopasz a feje, ott is! A napernyőmet, meg a Bori tánti futócipőjét, ilyen nagyfülű, vaskalapos megalázás után, postán küldje haza!
Nem kérem a házatokat fájdalomdíjul, mindössze annyit - ha még szeretnéd, hogy a köszönésedet viszonozzam -, egy skót szoknyás, szakállas gyökérrel küldj, zongorán is lejátszható virágüzenetbe foglalt, hamvasan bánkódó sajtos bocsánatkérést a sötét gaztettekért, a mai naptól számított első félholdas éjszaka kellős közepén. Most vigyorgó kukába dobom bántalmaimat, és az én jó Bélámmal, mint hű madárkája, a jégről kiveszünk egy pezsgőt, és a mama pohárkészletéből búfelejtőnek megisszuk az utolsó cseppig, még akkor is, ha ez a néhány korty a világ minden piros rakétás rénszarvasát megmenthetné a kihalástól. Amúgy a keszkenőd nincs a helyén, a kalapod is félreáll, a napernyőd meg koszos! Milyen krumplihámozó az ilyen? És még ti fafejűzitek le az én drága, deres harcsabajuszú Bélámat.
Na puszi nektek, várom a megkövető követet!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése