2011. szeptember 30., péntek

Orosz rulett

 Az afrikai szavanna közepén, ahol egy oroszlán, név szerint Leon, sok oroszlántársához hasonlóan egész napi sziesztáját élte épp, lógó nyelvvel, lihegve, a hőségtől elkábultan, egyszer csak, mint ködön át, kábán megpillant egy bivalyt, amint pontosan előtte áll. Azt hitte, hallucinál. Éhes volt, az oldala már behorpadt. A bivaly megszólal.
    – Üdvözöllek, kedves barátom...
    – Barátod a hóhér! – mondta Leon. – Az meg én leszek.
   – Azért jöttem hozzád, kedves barátom – folytatta a bivaly –, mert már gyötrelem nézni, hogy mennyi kínnal és stresszel jár a napi betevőd megszerzése. Tegnap is láttam, hogy két kollégám majd szétrúgta a fejedet, és te éhen maradtál. Lelkiismeret-furdalás gyötör, hiszen a mi életünk nyugalma összehasonlíthatatlan a tiédhez képest. A fű nem üvölt, nem rúg, nem fut el. Tény, hogy az őr kollégáknak miattatok picit éberebbnek kell lenni a csorda szélén, de mi még arra sem vagyunk képesek, hogy megháláljuk, hogy tespedő, zabáló életünkben, az elhízástól megmentve – bár így is túlsúlyosan, mint rajtam is látod – naponta egy kicsit megsportoltatsz minket. A kocogás nagyon egészséges.
     – Te megőrültél! – üvöltötte Leon. – Vagy elment az élettől a kedved? Úszd át kétszázhuszonhatszor a folyót, és vagy az első percben megesznek a krokodilok, vagy a tizedik átúszásnál belefulladsz a folyóba.
    – Nem, kedves barátom, félreértesz – mondta a bivaly, és békés, szeretetteljes szemekkel bámult az oroszlánra. – lehajolok egy picit, hogy ne fáradj, a nyakamat vagy a csigolyámat óhajtod átharapni?
    Az oroszlán még mindig azt hitte, hogy fél-álmodik, vagy megőrült. A bivaly odahajolt, és megismételte lágy, búgó hangon:
    – Szóval, mimet próbálod átharapni? Apropó, nagyon jó étvágyat kívánok magamhoz. Ha rendesen elspájzolsz, napokig nem kell megaláznod magad.
  
 Befejezés
    1.) Az oroszlán bőgve a bivaly nyakába borul, és örök fűevést fogad, hozzátéve, hogy a csorda őrzését is vállalja.
    2.) Ott helyben megüti a guta, és a bivaly hetykén meséli a társainak, hogy orosz-rulettezett. Egy oroszlánnal kevesebb!
    3.) Az oroszlán rezzenetlen arccal kinyírja a bivalyt, és elkezd falatozni. Ennek nem látom valószínűségét. Azt hiszem, szemüveget kell cserélnem...


2 megjegyzés:

Anita írta...

Én mégis a harmadik befejezésnél maradnék. A szemüveged meg végig ott csücsült a buksidon kedves Péter!

Unknown írta...

Meggyőződésem, hogy a harmadik befejezés a befutó...sajnos, vagy nem...Köszönöm, kedves Anita!

Megjegyzés küldése