2011. november 19., szombat

Stand a strandon

Idegesen úszkáltak fel-alá, a párától tejszerű köddel burkolt nyitott medencében. Kevesen voltak, és szinte kivétel nélkül férfiak. A nők jól bírják a mínusz tíz fok szerényke öltözékükön át beléjük harapdálását, de strandolni kevesen hajlandóak. Pedig a medencében nyári kánikulát élhettek át, a párolgás kellemes meleget biztosított a kiálló fejpúpoknak. Igaz, hogy a körcsarnokba kilépett embert a hirtelen hőváltozás – a legfickósabbakat is – fogkocogtatós didergésbe rántotta.
Unalmas volt, nem fürdeni jöttek elsősorban, hanem vadászni. Ezért lassan, az egymást is zsákmánynak néző éhes cápák izgága idegességével, kényszerúszkáltak fel-alá, amikor megjelent ő. Meghatározhatatlan életkorú, több mint teltkarcsú, kötött semekkora bikiniben, amit magának készíthetett, mert olyan ritka szemekkel az említett ruhadarabot rendelésre nem kötik. Aprócska volt és mindentől túlduzzadt.
Leült a lépcsőre, deréktól lefelé vízben – persze nem teljesen, akkor nem látszik ki a vízből a magnetizáló erő. Hátrahajtotta húsos fejét, dacosan jobbra-balra tekintett, és meg sem próbálta álcázni jövetele okát.
Mind a húsz cápa ott úszkált a lépcső előtti félméteres vízben, bókok halmazát dobálva felé, melyeket orrcimpa-tágításokkal, vagy láthatatlan szemlegyintéssel pattintott le. Egy bátrabb melléült, valamit suttogott a fülébe, és a gömbölyület a harmadik mondat után biccentett.
Mind a ketten kiemelkedtek és eltűntek, ki tudja hová…
A visszamaradtak, egyenként, egymással nem kommunikálva úgy döntöttek, ha valaha visszatér, feltétlenül megismertetik vele a víz alatti élet csodáját, legalább negyedórán keresztül, aztán mehet, amerre lát.
Bő fél óra múlva érkeztek meg. A szerencsés visszamászott a medencébe, kötötteske pedig elfoglalta a lépcsőre átmenetileg, empirikusan kihelyezett standját.
Még elkerült vízbefojtása előtt, a visszaérkezett, két-három feszengőnek valami jó hírfélét súghatott, mert azok igencsak boldog mosolyba kunkorodtak.
Hirtelen, mint egymást ismerők, összenézve feledték el, hogy medencében vannak, körbehelyezkedtek, akár a rögbidulakodáshoz. Beosztották a sorrendet, és a kikerekedettnek indulhatott a biznisz strandján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése