2012. március 10., szombat

Ilyen az igaz szerelem!


– Nem akarlak megfojtani a szeretetemmel, pedig epedek utánad. Megpuszilhatom a füledet? Jaj, de ennivaló vagy, egérkém!
– Kedvesen becézel, nagyfiú. Ez fájt! A puszi és a harapás nem ugyanaz! Különben, hoppá, hová lett a fülem? Leharaptad. Egye fene, akit lobogva lángolón szeretnek, ilyen apróságokkal nem foglalkozik. Egy füllel is van élet. Valami közmondás azt mondja, hogy a nem tudom, micsodán kívül is van élet, ugye emlékszel?
– Persze, hogy emlékszem. A két fülön kívül is van élet.
– De kérlek, ne puszilgasd a másik fülemet, bár megértem, hogy a szeretet hajt, sőt zavar. Ellenállhatatlan vagyok, ugye?
– Nem bírok magammal, ne haragudj! Berobbanok, mint egy szétlőtt benzines hordó! Nagyon, nagyon édes a füled!
– De ez is fájt, a keservedet! Ezt rosszul csináltad, de megbocsátom neked, hogy így szeretsz. Most jót tettél egy nőnek, amilyen én is vagyok. Belegondolni is borzadály, egy füllel élni! A szimmetria hiánya legalább olyan taszító, mint a haj kihullása. Nincs hajam, de láttam már olyat! Legalább megnyugodtál, ugye kedves?
– Igen, édesem, bár piros vagyok, mint a rák, főzés előtti izgalmában. Jer, egérkém, hadd szorítsalak magamhoz!
– Te kis tolakodó! Képes lennél molesztálni?
– Hidd el, sokkal inkább, mint amit így hirtelen kinézel belőlem. Hányas a szemüveged?
– Nem tudom. Bagoly szemorvos tartja nyilván, de azt hiszem, már ő sem emlékszik. Rengeteg!
– Nagyon kedves lány vagy, hát gyere, nézz rám, most át foglak ölelni.
A róka erélyesen oldalba harapta a kisegérkét, és fejlódításával a magasba pöndörítette, ahol számtalanszor megfordult saját tengelye körül, és gyönyörgött a neki szánt szeretetben.
– Repülünk, Rudi, repülünk! – epedte, majd estében sérülésmentesen csúszott alant a kitátott rókaszájban, és örökre egyesült a reá áhítozóval. Rudi azóta is kemény, kerek, sötétszürke kalapban kesereg, és egérke elvesztésének szívébe tapadt traumáját csak az a tudat enyhíti hébe-hóba, hogy most már örökre egyek. Valahol ott lüktet az ereiben, beépült sejtjeibe.
Ilyen az igaz szerelem! Nem?
Lehet, hogy nem pont ilyen, ezen még gondolkodnom kell…


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése