2012. január 7., szombat

Csupaszmászó


Az álarcosbálra a csiga menyétnek öltözött. Soha életében nem örült még ennyire, hiszen mindig félt azoktól, akik őt lábatlansága és erőtlensége miatt fölöttébb könnyeden meguzsonnázhatják. Azonosult jelmezével, és legbelül igazi miniragadozó lett belőle. Odamorrantott valamit a sünnek, akitől a legjobban félt, még csiga korában. Bele is harapott, de összeszúrta jelmezét. Vicsorított egyet és odébb lépett a nyúlhoz, aki Figarót áriázva csattogtatta fodrászollóját.
– Figaro, Figaro, Fiiiiigaro…
– Te nyúl!
– Parancsolj, menyét!
– Ott egy huligán.
– Igen látom, még rendes jelmezt sem keresett magának, maradt, aki volt, magában muszmogó, gömbölyű csimbók.
– Nyírd meg a sünt!
– Kérem a következőt! – visítva ordította nyúl a mező báli szakaszába.
A belsőleg menyétté lett csiga, az ollóját csattogtató – sosem volt Figaro – nyúlborbély kedvére, odaheccintette a sünt a díszlet fodrászszékbe. A nyúl, hogy kiteljesedjen, mert ő is azonosult nyisszantó szerszámával és hirtelen rászakadt, választott szakmájával, olyan virtuóz sebességgel nullázta le, amit gyakorlott fodrászok sem csinálnának utána.
A sünnek folyamatosan korgott a gyomra. Valamiért nem bogár, hanem csigapecsenyét szeretett volna, de úgy esett, hogy aznap sehol sem talált. Kordult még egyet a gyomra, aztán, mikor az áriázó nyuszkó kidobta székéből, és belevisított a báli szakaszba, hogy "kérem a következőt", a csiga végigmustrálta őt és elkiáltotta magát:
– Figyelem, csupaszmászó szkinhed került közénk, egy nagyra nőtt hernyó! – és beleharapott a sünbe, aki felszisszent, és lökött egyet rajta, amitől jelmeze a földre pottyant. A csiga, már menyétnek azonosulva, nem volt hajlandó visszacsigulni, még egyszer oldalba csippentette, alig látható szájával.
– Na végre, gyerekek! Úgy látom, itt a desszert ideje – bőszentette a tüskétlen sün, és látszathernyó létére az éjjeli belső menyétet felfalta. Az elmélyült csiga, még öntudatosan harapott egyet hatalmas támadó prédájának nyelvébe, aztán pillanatok alatt menyétté válása és csigasága is elmúlt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése