2012. január 9., hétfő

A kalap az úr!

Hogyan őszítsük meg szakállunkat, két araszos fülbevaló-karika között? Cakkozott kérdés, melyre elaggott sarki ebek a legválaszkompetensebbek. Informátoraink északról szűrődő arcvékonyodással üzenik, hogy árnyas hajszálakciók, csoportba tömörüléssel – kifehéredési lázadás csendes, gyanút nem keltő, szemüvegesen mosolygós – műveletébe fogtak, mely a "megölni meg tudtuk, de megtörni soha" jelmondat első felére épít. Százezernyi ki nem potyogtatottnak adja hírül a gyorsuló mozgósítást. Bordó kendő alá rejtett tar fejek dühöngenek, sárgára ványadt kupolaképükkel, az őket fejetlen hajatlanságúvá hagyó orvráncosodott arcra. Önkényes önbíráskodással vonták ki magukat barátaik, a hosszanti szőrszálhasogatók jogszerű eljárása, a közbüntetés alól. Így még egy jó kis hajhagyma pörkölt lángtüzet sem pödörinthetnek belőlük. Bár, ha összesepernék őket… De buzogány kiálló hegyeinek elkocsonyásító szorult undorával, akár túlhízott macska, az egérre legyintenek. Nem tincsekbe, hanem jól felosztott egymásutániságba, teljesen kiszámíthatatlan hajhegy-bökdöső szurkapiszkával hagyták el a számukra megalázó csoportos megőszülés domború helyét. Mit lehet ilyenkor csinálni, ha csak az ember nem direkte szaxofonos, és izzó helyett, spórolva, saját fejét nem használja világítani?
Fel kell vásárolni az összes – valami kacat lerakaton fürtökben lógó – régiségszámba menő fodrászburát, és a fej hajtalanodásáig oktalanság azt eltávolítani.
Így a büntetés is sapkátlanul, enyhén meggörbülten róható ki a hűtlenekre, melyek még így is az egyesülés szétkülönítéséért visonganak.
Paróka lesz belőlük! Szénfekete gyönyörűt, vagy szándékos trendi őszítettet, hogy megtanulják, a fej az úr, nem a haj. Pontosabban, hajat a fejre, kalap alá, és akkor már nem is az ész vagy a haj a fontos, hanem a kalap!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése