2014. január 12., vasárnap

Távjuttatás




Az utcán, csellengés közben döbben rá az ember, mekkora felelőtlenség ez! Mert „ablak nincs az emberen, mód sincs rá, hogy beléd lássak én”. Nagyon régről dereng ez a dalszöveg, ami lehet hamis állítás is, de ha nem, akkor rém felelőtlen. A szöveg többi része nem érdekes!
Most, amikor megtanultuk, hogy a világot az autóstoposok teszik tönkre, azokat pedig a világ – vagy mi? –, hogy engedhetünk ablaktalan embereket kóricálni?
Képzeljük el, azt sem lehet látni, ha valaki sokat vagy keveset evett. Ami ennél rosszabb, saját érdekében nem lehet egy jó kis kukkerrel megnézni, éppen mire gondol… Ez döbbenet!
Így, macska- és kockakövek halvány emlékével mögöttünk, az utcán csatangolva, a „meg ne állj az integetőnek, mert romba döntöd a világgazdaságot”-hozzáálláshoz hasonló rémséget követünk el! Higgyék el, már akadnak jó szándékú járókelők is, akik felfigyeltek arra, hogy hiába figyelnek fel. Nem látnak, csak néznek, nem hallanak, csak fülelnek… Mit is jelent ez pontosan?
Kérem tisztelettel, azt, hogy rájöttek, a teljes transzparencia érdekében, elöl is, hátul is ablakot kell szerelni az emberekre! Sőt a fejükre is! Oda talán oldalt, mert úgy kevésbé látványos, így nyugodtan mellőzhetnénk minden röntgen és különféle rezonanciájú benézést. Azonnal látnánk, ha keveset evett valaki, vagy sokat, ami ennél sokkal rosszabb, esetleg gondolatgörcse van.
Milyen jó, hogy a sok tévedésre ítélt ablaktalannal a kinyílt szeműek tömör csoportján kívül már foglalkozik más „erő, egészség, jó napot” köszönésű, jószolgálati csoportosulás is. Ők valóban a legtöbbet teszik, igazán szeretnének segíteni a rászorulókon!
Kimondottan és kizárólag a megtévedt önbezártaknak – előbb az üveg, majd a hőszigetelt műanyagablak elvetése után – találták fel a különleges kenőcsöt. Bizony! Sok pénzt költöttek arra, hogy a szerelés költségeit tudománnyal váltsák ki.
 Ha ezt a kenőcsöt – elöl, hátul, illetve kétoldalt a fejen – rádörzsölik az emberre, rögtön átláthatóvá teszi, s hogy minden szép és jó legyen, a lelkiviláguk bezöldülését is borongásmentesítették azzal… Na, na, na mivel? Megmondom! A mikrokenőcs érzéstelenítés és érzékelés nélkül egyetlen gombnyomással távjuttatható az alanyra.
Így az érintetteknek, náluk okosabbak felügyelete alá kerülve – milyen csúnya szó, természetesen a legpozitívabb értelemben gondoljuk – nem kell otthon, az utcán vagy munka közben azon tépelődniük, hogy mindig és mindenkor a teljes transzparencia biztonságos éllovasai, már nem csak a zsebeket tekintve, hanem egész testükben.
Ezek a megboldogulásukig boldog emberek, soha nem tudnak hálát adni az irányítókerekek jóságáért, akik ezt önzetlenül nem is várják el, egy szebb, jobb világért patakokban csorgó verítékkel dolgozva.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése