2013. december 30., hétfő

Szív várvány

A hasad megböki valami. Jé, hét ágra süt a nap, és az egyik végigkarmol és csiklandoz. Az előbb még zuhogó nyári zápor odébb is állt. A mindent beragyogó szivárvány a láthatár széléről színeket dobál alá. Amott a szürke háttérbe veszett szegfű pirostól liláig színeződik, és tenyered is lemarkol belőle egy darabot. Nem akarsz átmenni alatta. Minek is tennéd? Ezen az oldalon ugyanolyan jó.
Csak nézed, amint a hasadat kellemesen kapirgáló nap ki tudja, hányadik ágának örömgerjesztése és az eső múltát valószínűtlen formájú, nem egészen íves szivárvány – szív várvány – alatt, a még néhány tinta- és rózsaszín pacafüstszerű felhő igyekszik odébbállni. A nap, a színek és egymásba zárt, hegyes körmű hétágak repítenének a színmáz fölé.
Majd megköszönöd magadnak türelmed, másnak az eső cseppjeit, a szegfűszirmokat és tenyérmelegítőt. Megrázod fejed, mint az átvizesedett bundájú kutyák szokták, és széttárt karokkal próbálod magadba ölelni a küldőt és küldötted.
Akár egy sokszínű, kötött sapka számtalan sima és egyenes fordítással belevitt fonálegységébe rohansz, készítesz magadnak egy színszendvicset. Még mielőtt a szivárvány várványa abbahagyná várásod, szívvel, kirohansz, hogy elköszönhess tőle. Intesz neki, gyorsan megvakarod a fülét, s már odébb is állt.
Talán máshol is szükség van a nap mind a hét ágának vakargatására, felhőkre, színekre, zöld mezőre, záporra, fényre, szivárványra. A szív ilyen szivárványából nem csak neked jár belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése