2014. június 3., kedd

Felvágási láz

A parlagfű burkolt célzást tett a fűnyírónak, melynek értelmében feljelenti egészségkárosítás vétsége miatt, szándékos többségi megbetegítése végett. Az egyébként kaszának is nevezett fenyegetőző rázúdította a világ legrémítőbb jövőképét. Azt mondta neki, előbb tőből levágja, aztán fonnyadhat…
Akárhonnan nézzük, sajnos ez nem egészségkárosítás, mert az egész föld feletti parlagfű egyben marad. Mert jó fej ez a pollenes, gyorsan szövetkezett a tűzifával és a deszkával. Az előbbit felvágják és felhasogatják, tehát az egészség többséggé tétele bizonyítható. Az utóbbit garázda körfűrész alá tolják, és már össze sem lehet számolni a sokságát, amit már többségnek sem lehet nevezni. Degeneráló, ha leértékeljük a cselekvés súlyát.
Mértéktelen felvágási láz dúlt a fű körül, és megijedt. Tulajdonképpen ezért fejlesztette ki a pollen túltengését is. Élni akar. Az ő lenyiszálása, emberileg a kutyák hallószervével vetekszik csupán, mert kisvártatva ugyanúgy kinő. 
Viszont a szétdarált kávébabból tényleg soha nem lesz többé egység, helyesebben egészség, csak töméntelen és kifejezhetetlen mértékű többség, illetve nagyon sokaság.
Hát itt tartunk! Az egészségügy fontos része minden parlagon és parlagon kívül élő lénynek, ezért inkább elvtelennek látszó önvédelmi szövetségek pajzsai mögé rejtőznek védelmet keresve. 
A tűzifa gyökeret szeretne verni… Szegény nem tudja, hogy sosem fog. A deszka legalább a jó tűzifaságra vágyik, és a kávébab is emlékszik még cserje korára.
Ekkor ott, a hegy lábánál, valaki, aki nem csak a fölösleges és hatástalan tervezgetés híve volt, beindult. Előbb a parlagfű, majd a deszka, aztán a tűzifa és a kávébab is a többséggé tevők martalékává szeretett volna válni. Hirtelen idegesség kapta el őket a zajtól. A lavina ugyanis, jó messze tőlük – ahhoz eléggé, hogy ne jelentsen olyan veszélyt, amilyet még sosem láttak – elkezdett hegynek fölfelé görögni. Már nem is emlékeztek, mikor zúdult alá, és hasztalan sikoltozták: „Kaszát, darálót, fűrészt, fejszét”.
A visszazúdult törmelék, ugyanolyan veszedelmes bizonytalansággal helyezkedett el az oldalon, ahogyan egykoron legurult. Bár egészség lett, de nem egészségesen, mert ha egy picit feljebb, a tetőn túli fennsíkra taszítja magát, igaziból példaadó is lehetett volna. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése