2018. december 10., hétfő

Magkakas


Kavics László, a nagy művész, neves T.B.C. kutató és temetkezési vállalkozó absztrakt festmény gyűjteményéből egyiknek nincs címe! Ez borzasztó! Emlékezetéből már nem tudta visszaidézni, aztán májának köszönhetően második szakmájának tárgya lett. Ugye érzik, hogy életművét ki kellett teljesíteni? Tisztelői ezért indítottak pályázatot, gyönyörű és találó címekre.
A legszebb cím kiötlője a kép fénymásolatát nyerte meg.
A kép leírása: Olyan, mint ami tavaly decemberben megszűnt. Nincs. Ezért nem látod, mégis felmerül benned halovány sejtése. Érzetén, minden szempontból megfejthetetlen, releváns kérdések törnek fel benned. Olyasmit mégse keress, ami választ is adhatna. Egyszerűen, kétszer két méteres fehér vásznon, fehér háttérben, fehér színű, 8 X 4 centiméteres absztrakt festményről van szó. Az alkotás így nem látható, alapjában sehogyan sem, csupán érezhető.

A fehér hátterű, nagy fehér fehérségben mindenki felismerte a magkakas alapmomentumot.
Nézzük a beérkezők gondolatait!

Egyes számú:
Kis girhes kakasocska rengeteg társa között retteg. Anorexiás, nem mer enni, mert fél, hogy elsőnek kerül a leveses fazékba, így megúszhatja az első pár vasárnapot. De a begy nagy úr, enni mégis csak kell.
A cím: Rettegés.

Kettes számú:
A kis kakas nem gyémánt fél krajcárt keres, hanem életet. Mire öten maradtak, már éppen soványságából adódott hátránya, ezért csőrének teljes erejével szétcsépelte a legkövérebb, leghúsosabb, legerősebb magkakas aspiráns fejét, aki másnap ment a levesbe.
A cím: Taktika.

Hármas számú:
Telt, múlt az idő, hárman maradtak, de a legerősebbnek, ugyanígy váratlanul összevissza csípte a lábát, csupa vér lett. A gazdaasszony nem tudott mit tenni, megkopasztotta, vasárnapra.
A cím: Harmadolás.

Négyes számú:
Ekkor már csak ketten üldögéltek a tyúkok mögött az ülőn. A kis undok, este a begyébe akasztotta fejét és elaludt. A másik tarkójába vágta csőrét, a nyakával átölelte a fejét és magába fojtotta.
A cím: Fullasztó.

Ötös számú:
A gazdaasszony reggel meghökkent. “Ez borzasztó! Mi van ezekkel a kakasokkal?” Némi mesterséges lélegeztetés, tornáztatás után magához térítette Bonifácot, a kis görcsöt. Ennek láttán Tilinkó nem túlzottan örült és furcsa hangon kezdett el kukorékolni.
“Nahát, ez is kappan!”
Tilinkó már ment is a levesbe. Megmaradt Bonifác.
Cím: Kappan.

Hatos számú:
A gazdasszony átgondolta az egész bűncselekmény sorozatot. Bonifác akkorra már önmagát bennfentesnek gondolta, nem védekezett. Az asszony megfogta, nyaka bánta, kopasztotta, őt is megették.
Cím: Jótett helyébe jót várj!

Hetes számú:
A férj megkérdezte az asszonyt.
– Mit csináltál? Nem maradt magkakas!
– Dehogynem, a szomszédnak két olyan bögyös, erős, izmos kakasa van, hogy csuda. Megyek, megveszem az egyiket.
Így aztán idegenből került magkakas a Zalai udvarba.
Cím: Bevándorló.
Végül a győztes, aki mindent visz (a kép fénymásolatát).



Nyolcas számú:
Az izmos Bevándorló ínycsiklandó volt. Az asszony őt is megkopasztotta vasárnap, és megették.
– Veszünk a szomszédból csirkét, jobban jövünk ki!
Cím: Többet ésszel mint erővel!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése