2012. szeptember 1., szombat

Kivonás

A pufogást egy viperában mérjük, ezért szükséges a mérőműszernek számítható csúszómászók állandó jelenléte. Kérem, ne keverjék össze őket a torzonborz fiúk által használt fém „gumibotokkal”, melyeknek semmi közük a pufogás nemzetköziszabvány-méréséhez. Ehhez lomha mozgású, tömör testalkatú, jóllakott méregfogasok kellenek, amelyek nem méregdrágák, és fogaikra sem akasztanak semmit.
Amint a barométervegyítés is kívül esik ismereteinken. Gondoljanak bele, az például valószínűleg a baromtól származik, de nem bőg, és nem döf le senkit. Még soha nem hallottam, hogy valakit méternek neveznének, baromnak már igen…
A mérés azért szükséges, mert pufogás állandóan van! Minden szinten. Alant, ezt a békák is produkálják, ám rájuk szomorú vég vár, bár nem végvárak. Ezek a szeretetreméltó műszerek állandóan meghibásodnak, ha békát, patkányt, vagy egeret látnak. Valamint azt is kérem, ne méregre, kígyóra gondoljanak, nem róluk van szó! Bár ki tudja…
Pufogó anyós nevezetűek is mérésre szorulnak, de sokkal nagyobbat lépve a hágcsón felfelé, mondjuk a helyi, városi, megyei önkormányzatok pufogásszintje folyamatos mérésre szorul.
Tudniillik, ez is olyan, mint a rengések Richter-skálája, egy bizonyos szinten felül életveszélyes, ezért kell ilyenkor a műszereket bevetnünk. Legalábbis nem ártana bedobni a két lábon járó pufogók közé. Még sosem tettük, mert felettük is vannak pufogók, már nem is merem megmondani, hol, akik miután erről az elementárisan egyszerű, mégis emberiségsegítő mérőműszer jövendő alkalmazásáról hallottak, már döntöttek is.
Minden szükséges aláírás, és az összes létező pecsét bizonyította, hogy kártékonyak. Az emberiségre az egyedüli igaz veszélyt nem a pufogás, hanem a pufogóméter, alias vipera jelenti.
Tehát csúnya szóval, ki kell irtani őket. Odafenn szebben fogalmaztak, nyolcvanhat oldalas tanulmány mellékletével alátámasztott határozatukban kijelentették, hogy a vipera szó nem maradhat meg, csak a rendszertelenített üsd-vágd szerkentyű esetében, a maguktól haladó, mérgelődő mérgeseket ki kell vonni a létező fajok közül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése