2015. július 23., csütörtök

Sláger

Egy slágerszöveg részletén át, most bepillantást nyerünk, hogyan is születnek a zeneszövegek. Rögtön egy olyanra gondoltam, ahol az előadót különösen kedvelem. Tehát képzeljünk el egy szakaszvezetőt, amint egy vízzel telt üvegburával a kezében álldogál, és nézegeti benne öregedő halát, amelynek hajszálai között egy-egy deres is megjelenik, az oldala pedig tele van "T" betűkkel.
Talán a time out, vagy egyszerűen a time-tempó időjele lehet? Nem tudom, de innen - miután a szakaszvezető ugyebár tisztes, mit az őrvezető és a tizedes -, meg is van az első sor. Egy tisztes, őszes halán ték. Nézzük tovább! Elfelejtettem mondani, hogy az illető egyenruhás úr, egy nagy "A" betű tetején áll és a lehetetlent súroló akrobatikus mutatványával, válla alatt derékszögben előrehajol. Így hetest alkot, ami nem más, mint egy szám.
Az elárusítók mindenhol burjánzanak, oda is termett egy. Valakinek nagyon megtetszett a tisztes, s meg akarta vásárolni úgy halastól, állószámformában.
- Ára?
Kérdezi.
Az elárusító válaszol.
- Ajándék!
Ilyen is van, kérem! Kiárusítások esetén az üzletek egy-egy csali árucikkel felgyorsítják a forgalmat.
Meg is született a folytatás. "A"-n ő. Szám. Ára? Ajándék!
A teljes szöveg: “Egy tisztes, őszes halán ték. "A"-n ő. Szám. Ára? Ajándék!”. Picit átformálva, “Egy tisztes, őszes halánték, a nő számára ajándék”. Ugye, nem is olyan nehéz! Nosza kezdjünk, kezdjenek slágert írni!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése